Survival i turystyka

TREK'N EAT/Chleb pełnoziarnisty MIX 500g [Whole grain bread mix] (1667344)

Ean: 4015753101405

Cena

22.50 PLN 19.00 PLN
Ilość - + szt.
Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

wysyłka w 24h

Wysyłka w 24h

Produkt jest dostępny od ręki. Szacowany koszt przesyłki kurierskiej to 8.99 PLN.

Opis produktu

Trek'n Eat Whole grain bread mix to zapach świeżego chleba na biwaku. Po nocy w namiocie możemy bez problemów przygotować świeży, ciepły chleb pełnoziarnisty lub bułeczki. Ciasto wkładamy do nasmarowanego tłuszczem turystycznego naczynia i pieczemy nad ogniem. Ciepłe pieczywo możemy podać z odrobiną masła i soli - to luksusowy posiłek.

Składniki: Mąka pszenna razowa (80%), kasza owsiana (7%), mąka żytnia razowa (4%), zakwas suszony (mąka żytnia, naturalnie fermentowana), sól kuchenna jodowana, drożdże suszone, jęczmienny ekstrakt słodowy, ekstrakt słodowy (jęczmień, żyto), regulator kwasowości: octan sodu; substancja kwasotwórcza: kwas jabłkowy; dekstroza, środki do przetwarzania mąki: fosforany wapnia i kwas askorbinowy.

Alergeny: gluten.

Przyrządzanie: Do odpowiedniego naczynia wlać 330 ml letniej wody, ostrożnie zagnieść masę, aż stanie się ciastem. Pozostawić ciasto na co najmniej 20 minut, a następnie uformować bochenek chleba lub bułki. Temperatura pieczenia ok. 220°C. Czas pieczenia: chleb 40-50 min., bułki 15-25 min. Ciasto można wypiekać w ognioodpornej misce w odpowiedniej odległości od paleniska. Miska ognioodporna powinna być lekko natłuszczona.

Specyfikacja:

Danie wegetariańskie
kalorie (na 100 g produktu): 342
tłuszcz (w 100 g produktu): 1,9 g
węglowodany (w 100 g produktu): 64 g
w tym cukry: 2,1 g
błonnik (w 100 g produktu): 6,5 g
białko (w 100 g produktu): 13 g
sól (w 100 g produktu): 1,9 g
waga netto: 500 g
waga po przyrządzeniu: 830 g

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed promocją: 22,5 PLN

Opinie (14 ocen)

4.4