Układ:
Sortuj: Cena: Nazwa:

Bunmei

Niezależnie od tego, czy szukasz wysokiej klasy noża do cięcia mięsa, czy do plastrowania surowej ryby, w tej kategorii naszego sklepu znajdziesz to, czego potrzebujesz. Tradycyjne japońskie noże Bunmei to idealny wybór dla profesjonalistów do codziennej pracy, jednak doskonale sprawdzają się także w przypadku amatorów, pozwalając na komfortowe przyrządzanie posiłków i świetnie radząc sobie nawet z najbardziej opornym mięsem, np. gotowanej ośmiornicy. To, co wyróżnia oferowane przez nas akcesoria, to przede wszystkim staranne wykonanie oraz drewniana rękojeść, która zapewnia komfortowy chwyt i sprawia, że noże nie ślizgają się w dłoni.

W naszym asortymencie można znaleźć między innymi produkty z serii Bunmei Yanagi i Tako Sashimi, których klingi przypominają kształt cienkiego liścia wierzby, doskonale nadając się do oprawiania ryb czy zdejmowania z nich skóry. Ponadto szefom kuchni możemy zaproponować noże Deba, których gruba, ciężka klinga jest w stanie bez problemu przeciąć ości bądź twardą skórę. Każdy nóż kuchenny japońskiego producenta Bunmei, czy to z linii Oroshi, czy Deba, został zaprojektowany tak, aby wykonywać nim płynne cięcie, nie męcząc przy tym dłoni.

Bunmei

Ocena (15 ocen):

Średnia ocena: 4.5 Gwiazdka Gwiazdka Gwiazdka Gwiazdka Pół gwiazdki