Ka-Bar 5701 - Zombie ''War'' Sword (22917)

Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
Firma Ka-Bar w odpowiedzi na oczekiwania klientów, wyprodukowała specjalną kolekcję noży Zombie™ Knives. Noże z nowej kolekcji Ka-Bara charakteryzują się okładzinami w mocnej zielonej barwie (toxic green). Dodatkowo w komplecie do noża otrzymujemy wymienne czarne okładziny rękojeści.
Nóż o konstrukcji full tang posiada gładkie ostrze pokryte czarną, antyodblaskową powłoką. Przed zsunięciem się dłoni na ostrze chroni jelcowaty kształt podstawy rękojeści. Do noża dołączony jest wykonany z jednego kawałka stali 5Cr13 SS nóż ''Acheron'' Skeleton Knife.
W komplecie znajduje się nylonowa pochewka w kolorze czarnym. Posiada dwie kompozytowe pochewki na noże, naszytą z przodu, ściąganą linką kieszeń na akcesoria oraz panelem Velcro na naszywki.
W komplecie: - nóż ''War'' Sword - nóż ''Acheron'' Skeleton Knife - nylonowa pochewka - czarne okładziny rękojeści - linka w kolorze zielonym (toxic green) - komplet śrubek Nóż wyprodukowany został w USA.
Stal: 1095 Cro-Van
Długość całkowita: 384mm
Długość ostrza: 248mm
Typ ostrza: Modified Drop Point
Twardość: 56-58 HRC
Rękojeść: GFN-PA66
Waga: 423g
Ta istniejąca od 1897 roku firma z siedzibą w mieście Olean w stanie Nowy Jork swą popularność zawdzięcza okresowi II Wojny Światowej, kiedy to na użytek U.S. Marine Corps 23 listopada 1942 roku zaprojektowała legendarny model noża KA-BAR Knife, Fighting Utility.
Dzięki wytrzymałej, solidnej i ergonomicznej konstrukcji doskonale sprawdzał się on w bezpośredniej walce oraz podczas wykonywania codziennych zadań, takich jak wbijanie pali namiotów lub gwoździ, otwieranie puszek z racjami żywnościowymi czy kopanie dołów. Model ten dzięki dużej popularności i wysokiej jakości został także zaadoptowany przez amerykańską Marynarkę Wojenną na potrzeby płetwonurków bojowych.
Po wojnie nóż ten stał się także dostępny na rynku komercyjnym i towarzyszy nam aż po dzień dzisiejszy w klasycznej, legendarnej formie oraz wielu unowocześnionych odmianach.
Opinie (13 ocen)
4.7



