MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży Global 220, czarno-czerwona 220 (272468)
 
							Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
 
							Wysyłka w 3 dni
Produkt jest dostępny od ręki. Szacowany koszt przesyłki kurierskiej to 10.99 PLN.
Opis produktu
Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowy uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. 
1. Białe koło – GRUBE ziarno 
2. Różowe koło – ŚREDNIE ziarno 
Wskazówki dotyczące użytkowania 
1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. 
2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. 
3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. 
Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! 
4. Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. 
5. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałkę wypłukać w czystej wodzie. 
Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. 
Zaleca się: 
a) dla noży Global po 7-8 razy w każdym kole 
b) dla noży innych marek najpierw po 15 razy w każdym kole. 
Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA – czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
Opinie (22 ocen)
4.8 
					 
					 
					 
					 
				Karta produktu
Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin)
1-9, 3-Chome, Shirogane, Chuo-ku, 
Niigata City, Niigata Prefecture, 950-0954, 
Japonia
E-mail: info@mastercutlery.co.jp
Hiendkitchen Adam Wolny
Natalii Gąsiorowskiej 10, 
03-107 Warszawa
Polska
E-mail: gpsr@hiendkitchen.com
 
				 
			 
			 
			 
				 
						 
						 
						 
						 
						
































































































































