Noże i ostrzałki

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny (272617)

Ean: 4943691804303

Cena

599.00 PLN
Ilość - + szt.
Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

wysyłka w 24h

Wysyłka w 3 dni

Produkt jest dostępny od ręki. Szacowany koszt przesyłki kurierskiej to 0.00 PLN.

Opis produktu

Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

 

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

 

Twardość ostrza – 56-57 HRC

 

Rękojeść – Drewno magnoliowe

 

Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.

 

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Producent: Bunmei, Japonia
Gwarancja: 2 lata

Opinie (17 ocen)

4.7