Noże i ostrzałki

Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Yanagi-Sashimi 21cm (272672)

Cena

199.00 PLN
Ilość - + szt.
Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

wysyłka w 24h

Wysyłka w 3 dni

Produkt jest dostępny od ręki. Szacowany koszt przesyłki kurierskiej to 9.99 PLN.

Opis produktu

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

 

Ostrze – Stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)

 

Twardość ostrza – 62 HRC

 

Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Producent: Satake, Japonia
Gwarancja: 2 lata

Opinie (28 ocen)

4.2